Вести

УНИЈА ЖЕНА ОО СНС ЧУКАРИЦА ПОКАЗАЛА СВОЈУ ХУМАНОСТ

Поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом, Унија жена Општинског одбора Српске напредне странке Чукарица посетила је Школу за основно и средње образовање са домом „Свети Сава“ на Умци.

Током обиласка ове установе, наше активисткиње су се упознале са њеним радом, оствариле топао и емотиван контакт са ученицима и учествовале у неким од уобичајених дневних активности. Нису изостали ни пригодни поклони, које је за малишане обезбедио Општински одбор СНС Чукарица.

У дружењу са малишанима, заједно са активисткињама Уније жена, учествовала је и потпредседница ОО СНС Чукарица Мирјана Станковић.

Непосредно, топло и веома емотивно дружење, прерашће, верујемо, у редовне сусрете како су пожелеле и наше активисткиње, али и ученици ШОСО „Свети Сава“ на Умци.

Дан посвећен особама са инвалидитетом установљен је 1992. године, када је Генерална скупштина УН усвојила резолуцију којом се све земље позивају да обележавају тај дан с циљем да се унапреди и омогући особама са инвалидитетом једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву.