Вести

ОЧИШЋЕНЕ ЗЕЛЕНЕ ПОВРШИНЕ У ЖЕЛЕЗНИКУ И ЖАРКОВУ

Наставља се рад на уређењу јавног простора на нашој општини. Данас су уређене зелене површине у насељима Железник и Жарково.

У Железнику је уређен простор поред пута за Стари Железник, преко пута парка „ Баре“. Акцију су организовали МО „Стари Железник" и Унија младих Српске напредне странке на Чукарици. У оквиру акције је уклоњено растиње које je прелазило на тротоар и на аутобуску станицу, а цео простор очишћен од разних врста отпада који је ту бацан. На овај начин је површина уз тротоар и пут постала лепша и чистија, а повећана је и безбедност људи који овуда свакодневно пролазе. Људи који живе у околини су поздравили ову акцију, прилазили нашим активистима и захваљивали се истичући да је било неопходно да се овај простор очисти и среди.

У Жаркову је МО „Спортски центар“ уз помоћ Савета за заштиту животне средине СНС Чукарица и комшија уредио површину око тржног центра у Улици Ратка Митровића. Са зелене површине покошено је самоникло растиње, покупљено и однето смеће. Овај део је веома важан за све становнике Жаркова, али и околних насеља јер се у близини налазе месна заједница и пошта.