Саопштења

СПРЕЧИТЕ МРЖЊУ, ПРЕТЊЕ И НАСИЉЕ

Узнемирен изливима мржње и нетолеранције које Србијом шире Ђиласов, Јеремићев и Обрадовићев савез позивима на вешање људи који мисле другачије, најоштрије осуђујем јавну претњу вешалима демократски изабраној власти што смо, нажалост видели у нашем слободарском Београду, где су вешала користили немачки нацисти у борби против родољуба и антифашиста.

Не смемо заборавити ни највулгарније увреде којима су вређали жене које не деле њихово мишљење, не смемо заборавити да су пре овога позивали на „метак у чело“ за неистомишљенике, да су жене називали „фуксама“ и „усташким курвама“. Ђилас, Јеремић и Обрадовић би насиљем да дођу на власт, а вешалима су доказали да њих не занима ни фер плеј, ни демократија и мир, већ само државне фотеље и функције.

Зато апелујем на државне органе да, у складу са законом, нађу начин да обуздају оне који би да руше и крше правила политичке борбе. Оне који пред странцима киње и тужакају сопствену државу, а пред којима сигурно не би смели да се похвале уздизањем вешала.

Србији је потрбан мир и мирна политичка борба и зато се то, без одлагања, мора осигурати. За разлику од оних којима је једини програм убијање, вешање, силовање и насиље, Српска напредна странка се бори за модерну и пристојну Србију.

 

 

Председник ОО СНС Чукарица

Раде Петровић