Саопштења

Орлић: Сваки наш резултат пораз је бившег режима

Одборник Српске напредне странке (СНС) Владимир Орлић оценио је данас да бивши режим користи сваку прилику да критикује све што градска власт уради, од набавке аутобуса до изградње топловода Обреновац - Нови Београд, зато што је сваки резултат доказ њихове неспособности, јавашлука и незнања.

"Представници бившег режима, у име Маринике и двојица из Хонг Конга, у име тог раштимованог оркестра без ''Ђикија Швајцарца'', дошли су да нам кажу да ниста није добро, да није корисно за Београд, да ће они то да сруше и пониште", рекао је Орлић на седници Скупштине града и подсетио да значај неких пројеката, као што је изградња топловода, превазилази градски ниво.

Упитао је да ли ико може да замисли да неко може да каже да ће срушити и објекте подигнуте за стамбено збрињавање расељених.

Подсетио је да Град данас са успехом реализује ствари које су морале да сачекају стабилне финансије и способне људе, спремне да се боре и остваре резултат, а бивши режим и данас користи прилику да каже да ништа не ваља, да су одборницни нелегитимни.

Орлић је нагласио да, када би се све што је урадила актуелна власт упоредила са оним што је иза себе оставила бивша, видело би се колико је све то пута више и боље урађено.

"Не одговара им ништа добро, јер свака победа Београда и Србије и сваки успех који забележимо они схватају као лични пораз, јер је свака победа црно на бело, доказ њихове неспособности, немара, јавашлука, незнања, нешто што нису урадили када им је то била обавеза", рекао је Орлић.

Њих није занимало, како каже Орлић, да ли ће бити довојлно места у вртићима, да ли ћемо се одужити сопственој и светској историји, развијати запарложене делове града, или ће метро остати само прича, интересовао их само новац и рачуни мало по Маурицијусу, ЕУ, САД ...

Орлић је навео да су и потпредседник странке Слободе и правде Борко Стефановић и сви остали који су данас причали испред Сава центра, могли да уђу на седницу да кажу све што имају, али их то не занима.

Такође Орлић је говорио и о најновијем, како каже, тренду опозиције да се крије иза удружења, што се, додаје, могло видети и на изборима у Зајечару.

Према његовим речима, добро је што народ види све и што не могу да их преваре јефтиним триковима, "Људи виде јасну разилику између Србије која има аутопутеве и оне жуте у којој их није било, фабрика, клиничких центара, научно технолошких паркова", рекао је Орлић.

Извор "Танјуг"