Саопштења

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ОПШТИНСКОГ ОДБОРА СНС ЧУКАРИЦА

Општински одбор Српске напредне странке Чукарица снажно осуђује синоћно дивљање у Скупштини града Београда, где су присталице дела опозиције насилним средствима покушали преузимање власти.

Ово дивљачко понашање представља озбиљан напад на државне институције и угрожава стабилност наше земље што оштро осуђујемо и позивамо надлежне органе да хитно предузму мере како би се привели правди извршиоци, организатори и налогодавци овог насиља.

Наглашавамо да се власт у Србији стиче искључиво изборном вољом грађана, а не насиљем на улицама. Општински одбор СНС Чукарица пружа пуну подршку председнику Александру Вучићу, који ужива широко поверење и већинску подршку српског народа, као што се недвосмислено видело на недавно одржаним изборима.

Позивамо све релевантне политичке актере да осуде овај насилни чин и апелујемо на државне органе да предузму све неопходне мере како би заштитили институције државе и приведли правди све одговорне за планирање и изазивање овог насиља. Нека Србија остане земља мира и демократије, а политички сукоби нека се решавају искључиво у оквиру демократских институција.