Ускршња честитка председника ОО СНС Чукарица

Поштовани Чукаричани,

Честитам вам Васкрс, хришћански празник над празницима, уз традиционалан поздрав „Христос Васкрсе“. Желим вам свако добро и милост од Бога у овим данима искушења за цео свет, са надом да ћемо се, сложни и организовани, брзо вратити нормалном животу и свим радостима које живот носи.

Садашња епидемиолошка ситуација у нашој Србији, односно борба за заштиту здравља грађана и излечење оболелих, намеће потребу другачијег понашања од уобичајеног за ове празничне дане. Сагласност око тога већ су постигли председник Александар Вучић и патријарх Иринеј, оценивши да је неопходно наставити са доследним поштовањем прописаних мера као услова да, као друштво, што пре превазиђемо сложену ситуацију.

Пошто је, у складу са препорукама медицинске струке, немогуће укинути прописе који се односе на забрану кретања, морамо прихватити обавезу да велики празник обележимо без одласка у цркве и пригодних окупљања. У складу са тим, наш патријарх нам је поручио да се, због изузетности момента, Богу можемо молити и у свом дому.

Неприхватљиво је да, зарад празновања на традиционални начин, угрожавамо здравље најближих као и својих пријатеља и, истовремено, отежамо посао нашој држави која чини изузетне напоре у циљу брзе и коначне победе над опаком заразом.

Председник ОО СНС Чукарица

Раде Петровић