Вести

1400 радних места у новој фабрици у Баричу

Премијер Александар Вучић данас је присуствовао полагању камена темељца за изградњу кинеско-француске фабрике „Меи Та“ у Баричу, која ће запослити око 1 400 радника.

Фабрика ће производити делове за најбоље светске аутомобиле, а Влада Србије ће помоћи тако што ће у овај пројекат уложити 22,7 милиона евра. Вучић је рекао да је ово велика ствар за Србију, јер ће се код нас производити компресори којима ова кинеска компанија снабдева трећину света. Он је још истакао да ће ова компанија примити на стручну праксу младе из Барича, који ће након школовања моћи и да рачунају на посао у овој фабрици. Премијер је подсетио на то да је 2005. године последња оваква инвестиција дошла у Београд, а реч је о фирми Ball Packaging у Земуну.

Камен темељац положили су потпредседник компаније „Меи Та“, Гијом Алар, и градоначелник Београда, Синиша Мали, који је том приликом изјавио да је „покренут точак инвестиција од којег сви зависимо. Осим фабрике „Меи Та“ у Баричу, следеће недеље крећемо у изградњу тржног центра у Вишњичкој улици, и ритејл парка у центру града, а такође почиње изградња робне куће „Икеа“ и других објеката у оквиру Београда на води".

Овај догађај својим присуством подржао је и велики број грађана.