Вести

АКЦИЈА ”МИЛИОН СТАБАЛА ЗА ЧУКАРИЦУ''

Општински одбор СНС Чукарица у сарадњи са Саветом за екологију започео је у понедељак 24.11.2014. године акцију ''Милион стабала за Чукарицу'' у оквиру које ће се у двориштима школа и вртића на територији општине Чукарица садити смрча, јасен, мунија, туја, чемпрес.

Циљ акције је да се дворишта у којима деца проводе већи део дана среде и обогате већим бројем дрвећа и биљака. Прве количине садница засађене су на Умци, у двориштима Школе за основно и средње образовање ''Свети Сава'', Основне школе ''Доситеј Обрадовић''и вртића ''Цврчак''.

Раде Петровић из Општинског одбора Чукарица је истакао да је циљ да деца живе у што лепшој и здравијој околини. Савет за екологију им кроз своје акције то и омогућује, оплемењујући дворишта чукаричких школа и вртића, али и улажући у сређивање и одржавање школских и предшколских објеката на Чукарици.

Акција ће се наставити у наредном периоду и трајаће док се дворишта свих школа и вртића на Чукарици не среде и постану уређенија и здравија места за децу и младе.

 

фото галерија: http://cukarica.sns.org.rs/galerije/akcija-milion-stabala-za-cukaricu