Вести

Безбеднија пешачка зона у Сремчици

На иницијативу Општинског oдбора Српске напредне странке Чукарица, уз помоћ месних одбора из Сремчице отпочело је уређење пешачке зоне у овом насељу. Активисти су заједно са ЈП „Србијашуме“ и ЈКП „Градска чистоћа“ удруженим снагама уређивали терен на потезу од окретнице линије 511 до Ибарске магистрале.

Екипе ЈП „Србијашуме“ су изашле на терен и почеле уклањање грана у Београдској улици, које су заклањале саобраћајне знакове и јавну расвету. Наши млади активисти су дали свој допринос у раскрчавању терена и одвожењу орезаног грања и тиме показали да је брига о свом крају најбитнија.

Како се ближи зима и долазе снегови и ветрови, ризик од обрушавања се повећавао, тако да је било потребно на време орезати грање и повећати безбедност пешака.

Претходно је у Сремчици асфалтирана Београдска улица, а изградња тротоара од окретнице линије 511 до Ибарске магистрале је у завршној фази. На целом потезу је постављена јавна расвета, а у наставку радова је планирано постављање клупа, како би овај део Сремчице постао права оаза за рекреативце. Данашња акција ће довести до повећане безбедности свих учесника у саобраћају. Возачима више неће бити блокирана видљивост саобраћајних знакова, а пешаци ће имати сигурну пешачку зону.

Председник ОО СНС Чукарица Раде Петровић је истакао да ће се наши активисти увек одазвати на позив грађана да заједно уреде животну средину и учине наш крај лепшим и безебеднијим местом, јер се иницијативом и добром вољом може много урадити за своје насеље.