Вести

ЧУКАРИЧАНИ ПОЗДРАВЉАЈУ АКЦИЈУ „ПОМОЗИМО КОМШИЈИ“

Иако су и даље ниске температуре, активисти ОО СНС Чукарица се са пуно елана одазвају акцији „Помозимо комшији“, како би дали пример свим грађанима и мотивисали их да се што више њих укључи у ову акцију солидарности.

Активисти МО Виногради 1 и 2 имали су акцију разбијања леда и чишћења снега са степеништа на Церском венцу, које води до пијаце и окретице аутобуске линије 52. Поред тога, уредили су и простор испред зграде у Улици црвених храстова код бр. 1, где живи велики број старијих грађана који нису способни да сами очисте снег и лед са степеништа.

Акција разбијања леда са степеништа у Улици Пере Тодоровића, коју су удруженим снагама организовали МО Голф и МО Кошутњак, омогућила је сигуран пролаз локалном становништву.

Прилаз и плато испред Дома здравља у Жаркову очистили су од снега и леда вредни активисти са МО Спортски центар.

Снег и лед су уклоњени и са прилаза Месној заједници „Баново брдо“ и Дому здравља у Пожешкој улици, за шта су се побринули активисти МО Баново брдо.

Током наставка акције, активисти МО Михајловац очистили су од снега прилаз улазима кућа и зграда у Високој улици (наставак ка Паштровићевој улици), како би сви, а посебно старији суграђани могли нормално да функционишу и несметано да обављају своје свакодневне активности. Чишћење снега са прилаза зградама у Зрмањској улици наишло је на велико одобравање грађана, а неки од њих су се и прикључили акцији.

У оквиру акције „Помозимо комшији“ повереници МО Церак 1 и 2 константно су у интеракцији са својим комшијама и у разговору са њима долазе до информација о проблемима који их муче. Са тим циљем реализован је обилазак суграђанке Милене Ђунисијевић, који је пропраћен и пригодном набавком неопходних потрепштина.

Повереници МО Церак 1 и 2 обишли су комшију Небојшу Стајића, који живи у екстремно лошим условима, без огрева и струје. Уручили су му помоћ у основним животним намирницама и иницирана је акција прикупљања новчаних средстава којима би се платио рачун за струју и створили основни услови за живот.

Господин Јован Шеговић срдачно је дочекао поверенике МО Церак 1 и 2, који су му донели основне животне намирнице и поразговарали са њим о конкретним проблемима са којима се сусреће, а то је судско извршење за исељење из родитељске куће. На лицу места су га упутили коме да се обрати како би добио адекватан правни савет и помоћ.

Активисти МО Церак 1 и 2 организовали су неколико акција приликом којих су се упознали са круцијалним проблемима становника своје заједнице и својих најближих комшија. Уз координацију са одборницом СО Чукарица Соњом Митровић Лукић организовано је чишћење прилаза зграде у Улици Стојана Матића, чиме је омогућен приступ возилу теренске службе надлежног Дома здравља. У питању је тешко болесни Лазар Лукић, коме је од стране наших активиста свакодневно обезбеђен превоз до ВМА на хемотерапије. Одборница је присутним активистима и грађанима обезбедила топле напитке.

Наши активисти са МО Умка посетили су старију суграђанку Живку Рафаиловић, која живи у лошим условима и уручили јој помоћ у основним животним намирницама.

Помоћ у припреми огрева коју су организовали активисти МО Рушањ обезбедиће топао дом у хладним зимским данима породици која није била у стању сама да се побрине за то.

Српска напредна странка се захваљује свим грађанима на учешћу у акцији „Помозимо комшији“ и позива све који желе и могу, без обзира на пол, верску и националну припадност, да се прикључе овој хуманој акцији током хладних зимских дана.