Вести

Чукарички еколози брину о безбедности најмлађих

Безбедност наших најмлађих суграђана увек је на првом месту. Активисти Савета за заштиту животне средине ОО СНС Чукарица овог викенда су радили на уређењу запуштене површине прекопута ОШ „Ђорђе Крстић“ у чукаричком насељу Жарково, како би малишани који туда пролазе имали чист и безебедан простор.

Запуштена површина у улици Поручника Спасића и Машере била је обрасла шибљем и самониклим растињем, а на поменутој парцели се налазило много смећа, које су несавесни грађани остављали. Уз помоћ екипе ЈКП „Зеленило Београд“ уклоњено је растиње, а затим се приступило чишћењу и одношењу отпада са овог простора. У акцији су учествовали одборници Скупштине ГО Чукарица и председници неколоико месних одбора.

С обзиром на то да се поменута површина налази у близини основне школе и дечијег игралишта, данашњом акцијом чукарички напредњаци су показали да им је здравље и безбедност деце увек најважнија. У ОО СНС Чукарица поручују да ће настојати да и даље пазе на очување животног окружења, како би га сачували не само за садашње, већ и за будуће генерације.