Вести

ЧУКАРИЧКИ НАПРЕДЊАЦИ ОБЕЛЕЖИЛИ СВЕТСКИ ДАН ШУМА

Поводом Светског дана шума, који се данас обележава, активисти Општинског одбора Српске напредне странке Чукарица организовали су бројне активности широм наше општине у циљу промовисања свести о значају и вредности шумског покривача и очувању животне средине.

Ове године фокус обележавања Дана шума је на значају шума за одрживе градове, како би градови били зеленији, здравији и лепши за живот становника. Очување и повећање зелених површина у градовима је од изузетног значаја, те су се наши активисти потрудили да дају свој допринос у томе.

МО Кошутњак је уредио зелене површине у Улици Радована Драговића, а МО Голф у Улици Краљице Катарине код Месне заједнице. Да паркови у Николаја Гогоља и на углу Зрмањске и Кировљеве поново заблистају, потрудили су се активисти месних одбора Баново брдо и Михајловац.

МО Виногради 1 и Виногради 2 удруженим снагама су уредили зелене површине код Основне школе „Уједињене нације“ и тиме показали да је брига за наше најмлађе становнике најважнија. МО Церак 2 поводом Дана шума организовао је акцију уређења дечијег игралишта и зелених површина у парку у Шавничкој улици, док је МО Церак 1 уредио површине у Космајској улици.

Зелене површине су средили и МО Чукаричка падина у Oбалских радника, МО Старо Жарково 1 у Улици Поручника Спасића и Машере, МО Јулино брдо и Старо Жарково 2 у Улици Михајла Валтровића, МО Спортски центар у Улици Ратка Митровића, као и МО Филмски град у парку у Улици Милоја Закића. МО Репиште је, поред уређења зелених површина, засадио украсно цвеће у Спасовданској улици код Дома здравља.

Активисти МО Сремчица 2 очистили су трим стазу и простор око летњиковца Катазе, а МО Сремчица 1 је уредио пролаз у Улици Стефана Штиљановића. Простор око Дома Културе у Железнику уредио је МО Стари Железник 1, док су се за сређивање простора око Месне заједнице у овом насељу побринули активисти МО Колонија.

На МО Умка организовано је уређење парка у центру овог места, а на МО Осружница уређење аутобуских стајалишта. Активисти МО Велика Моштаница су донирали саднице основној школи у овом насељу и посадили их у дворишту школе.

Из Општинског одбора Српске напредне странке Чукарица поручују да ће и у наредном периоду организовати низ еколошких акција, јер је здрава животна средина основ за очување људске егзистенције и одрживог развоја друштва.