Вести

"Чувари баштине" у Галерији '73

У знак сећања на погром над српским народом и светињама на Косову и Метохији, 17. марта 2004. године, Савет за културу ОО СНС Чукарица приредио је у Галерији '73 на Бановом брду изложбу '“Чувари баштине“, аутора Миодрага Ивановића.

Отварању изложбе, поред бројних грађана, присуствовали су и председник ОО СНС Чукарица, Раде Петровић и председник ГО Чукарица, Срђан Коларић.

Тим поводом уприличен је и пригодан уметнички програм у коме су учествовали: Јелена Жигон-драмска уметница, Миодраг Ракочевић-драмски уметник, мр Ирина Черњавски Шантрић-ликовни уметник и поетеса и вокални ансамбл „Гледанице“ у пратњи Ратислава Благојевића-етномузиколога и музичара.

Скулптуре Миодрага Ивановића, најбоље је описала његова колегиница и земљакиња, Ирина Черњавски Шантрић речима: „Мотивисан жељом да заштити косметску баштину, инспирисан витешком историјом Срба, Југ Богданом и његовим Југовићима, Ивановић недвосмислено недри десет монументалних скулпура, које слободно поређане у простору зраче и повезују се на један врло моћан, а уједно и драматичан начин...“

Комбинацијом дрвета и метала, распоређене некласично у галеријском простору, скулптуре овог уметника делују импресивно.

Изложбу можете погледати до 22.марта 2016.године.