Вести

Донација за нову цркву у насељу Рупчине

На донаторској вечери коју је организовао ОО Српске напредне странке (СНС) Чукарица сакупњена су новчана средства довољна за прву фазу изградње цркве Сабора Светог Јована Крститеља у насељу Рупчине.

Иницијативу за овај чин хуманости и солидарности покренуо је председник ОО СНС Раде Петровић, а одазвао се већи број чланова и симпатизера странке који су личним прилозима подржали овај значајни подухват солидарности и хуманости.

Донаторској вечери, одржаној у кафани "Код Неше" у Жаркову, присуствовао је и предсеник Градске општине Чукарица Срђан Коларић који је, такође, био један од дародаваца.

"Захваљујем свима који су личним прилозима помогли да започне изградња још једне православне богомоље као места за јачање духовности и јединства српског народа. Могу, такође, да кажем да ће СНС наставити да помаже изградњу и других важних објеката у Рупчинама и обнову постојећих, пре свега кад је реч о инфраструктури, како би Рупчине имале сва обележја модерног велеградског насеља", рекао је Раде Петровић.

Прикупљени новац Петровић је предао протојереју-ставрофору Милану Виленици, координатору изградње новог храма, који је благословио дародавце и истакао да је њихово доброчинство допринос јачању наше вере и народне слоге.

Ваља истаћи да ће црква Сабора Светог Јована Крститеља у Рупчинама бити подигнута на плацу који је поклонио господин Драган Николић.