Вести

Градоначелник обишао Чукарицу и разговарао са грађанима

Градончелник Београда Синиша Мали и његови помоћници Ирена Вујовић и Борко Милосављевић обишли су  Чукарицу  где су  разговарали са грађанима о комуналним и другим проблемима са којима се свакодневно сусрећу становници у општини Чукарица.

''Данашњи долазак Градоначелника јесте доказ да ова градска власт жели да чује проблеме са којима се грађани Чукарице суочавају и жеља да се проблеми системски решавају. '' рекао је Раде Петровић, председник ОО СНС Чукарица, изражавајући велику захвалност на доласку. ''Проблеми грађана могу да се решавају једино у директном разговору са њима и ми данас, заједно са Градоначелником и његовим сарадницима то и покушавамо''

Обиласку Сремчице, Железника и Бановог брда присуствовали су директор Службе за опште послове Града Београда Марко Кулић, директор „Градског зеленила” Слободан Станојевић, ЈКП „Градска чистоћа” Мирослав Богдановић и директор ЈП „Београд пут”  Иван Тејић.

Такође, данашњој посети присуствовали су и Татјана Видојевић, Бранислав Ћелић и Жељко Рабљеновић, чланови Већа ГО Чукарица, Владимир Орлић, народни посланик, као и одборници у СО чукарица.

Синиша Мали је истакао да је  намера да за месец, два поново посети исте локације како би се уверио да ли је урађено оно што је договорено са грађанима, због чега су данас с њим и директори скоро свих јавних градских предузећа, као и представници Градске управе.

Градоначелник је позвао грађане да преко својих општина изнесу проблеме који их тиште на свакодневном нивоу  што ће омогућити Граду да адекватно реагује, истакавши да је асфалтирање деонице која ће спојити Сремчицу са Ибараском магистралом управо представља добру сарадњу грађана, општине Чукарице, Града Београда и јавних предузећа.

''Реч је о само километру пута, а на који грађани овог дела града чекају више од 20 година. Ова деоница ће, уз мало добре воље, ускоро добити не само асфалт, већ и тротоар како би пешаци и превасходно деца били безбедни, као и осветљење дуж целе трасе '',  најавио је Мали.

Он је такође истакао да се предузимају и сви неопходни кораци како би Град могао да преузме овлашћења и уреди Липовачку шуму - која се налази са обе стране нове саобраћајнице -  и била преуређена у рекреативни центар на отвореном за све грађане Београда.

 

Градоначелник је додао да се са грађанима разговарало и о јавном превозу, како би се неке линије продужиле, нека стајалишта изместила а све са циљем да се живот грађанима максимално олакша.

Мали је обилазећи пијаце у општини Чукарица нагласио да Град Београд планира реконструкцију скоро свих пијаца у престоници, а једна од првих која ће бити потпуно реконструисана јесте пијаца на Бановом брду.

''Грађани се жале да немају где да паркирају возила око пијаце, што им додатно отежава посао око испоруке робе, због  чега ће се на овом месту радити подземна гаража, на две етаже која ће им потпуно решити проблем. То ће нам бити приоритет за наредну годину'', најавио је градоначелник.

 Поред посете Сремчици и обиласку радова на асфалтирању београдске улице, градоначелник је разговарао и са грађанима Железника и обишао тамошњу пијацу. Ово је била јединствена прилика да грађани у директној комуникацији са Малим изнесу своје проблеме, примедбе, али и похвале на рачун градске и општинске власти. Представници општине Чукарица су још једном поновили да су врата Општине отворена за све грађане Чукарице и да су спремни да се ухвате у коштац са свим проблемима својих суграђана и да их заједно решавају.

Након посете Бановом брду, Градоначелник је обишао и централни изборни штаб Општинског одбора на Чукарици.

 

http://cukarica.sns.org.rs/galerije/gradonacelnik-obisao-cukaricu-i-razg...