Вести

Градоначелник отворио пешачку зону у Сремчици

Више од двадесет година грађани Сремчице су тражили да се део Београдске улице среди и споји са Ибарском магистралом, а град Београд и општина Чукарица коначно су им изашли у сусрет. Градоначелник је заједно са председником ОО СНС Чукарица Радетом Петровићем и председником општине Срђаном Коларићем обишао новоизграђено шеталиште са јавном расветом у овом делу Сремчице и поручио бројним окупљеним грађанима да је то пример како заједничким ангажманом ствари могу да се промене набоље.

"Асфалтирана је улица, направљени тротоари у дужини од километра, постављене клупе и дупла расвета усмерена на осветљавање и коловоза и тротоара. Средићемо и непарну страну улице, као и ударне рупе на коловозима на читавој општини. Прошле године на Чукарици је сређено више од двадесет километара пута и десет дечјих игралишта, а постављено је и више од две стотине стубова јавне расвете. Капитални буџет за општину ове године износи око 90 милиона динара и тај новац биће уложен у нова паркинга места, улице, водоводну и канализациону мрежу", рекао је Мали.

Градоначелник је захвалио грађанима јер је све ово резултат њихове иницијативе и жеље да се ствари промене, као и председнику општине који разуме потребе грађана.

Срђан Коларић је рекао да је, ипак, улога града пресудна јер без њега много тога не би могло да буде урађено. Он је подсетио и на то да је недавно Велика Моштаница линијом 551 повезана са Сремчицом, па сви они који раде у Лазаревцу и Барајеву више ову деоницу не морају да прелазе пешице.

Обиласку радова присуствовали су и секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, директор Дирекције за путеве Славиша Живковић, директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић и директор ЈП „Јавно осветљење” Александар Цинцар Попоски.