Вести

Хуманитарна акција МО ''Умка'' и Савета за омладину

Активисти ОО СНС Чукарица су, на иницијативу МО ''Умка'', а уз подршку Савета за омладину, 07.марта посетили  Школу за основно и средње образовање ''Свети Сава'' на Умци. Том приликом штићеницима дома дониран је 81 пакет одеће и обуће, и преко 20 пакета слаткиша.

Школа за основно и средње образовање са домом ''Свети Сава'' Умка, као најстарија школа за образовање ученика са сметњама у развоју у Србији, почела је са радом 1947. године. Тренутно школу похађа око 164 ученика распоређених у 20 одељења. За све ово време постојања остварени су запажени резултати у рехабилитацији деце и омладине са сметњама у развоју, као и у унапређивању дефектолошке теорије и праксе.

Горан Гајић, председник МО ''Умка'' истиче да је идеја за акцију потекла са овог месног одбора, али да је Савет за омладину, као и више пута до сад, показао спремност да учествује у реализацији хуманитарних акција. Новчана средства су прикупљена на хуманитраној журци омладине, одржане 01.марта, док је цео ОО СНС Чукарица допринео прикупљању одеће и обуће.

 

фото галерија: http://cukarica.sns.org.rs/galerije/humanitarna-akcija-mo-umka-i-saveta-...