Вести

Изложба фотографија сакралних објеката Требиња у Галерији ‘73

Самостална изложба фотографија „С вером у Бога и камен“ аутора Миливоја Миша Рупића, шефа одборничке групе СНС у Скупштини ГО Чукарица, отворена је у Галерији '73.

На изложби која се реализује уз благослов владике Херцеговачо - захумског и приморског Григорија, београдској публици представљени су сакрални објекти Требиња, специфична аркитектура тог поднебља, која негује и чува веру кроз свој израз у камену.

Изложба је отворена песмом „Маријо славна“ у извођењу музичке групе „Соколице“. Миливоје Мишо Рупић говорио је стихове своје песме „Човек камен“. Присутнима су се обратили и уметник фотографије Божидар Витас, песник и филозоф Божидар Божо Глоговац и драмски уметник Предраг Милојевић.

Отварању изложбе фотографија „С вером у Бога“ присуствовао је председник ОО СНС Чукарица Раде Петровић.

Миливоје Мишо Рупић свој дар ка уметности негује бавећи се аматерски фотографијом, бележећи збивања око себе. Учесник је више групних изложби а 2015. године имао је самосталну изложбу фотографија с темом „Старе кваке“. Бави се и писањем поезије, прозе и афоризама. Објавио је књигу прозе „Кад вратнице шкрипну“ и књигу путописа „Неурамљене слике с пута“. Своју поезију објављује у више књижевних часописа. Учесник је многих културних манифестација. Члан је Клуба писаца Чукарице.

Изложба ће бити отворена до 7. марта 2017. године.