Вести

Изложба скулптура ''Чувари баштине''

Поводом одржавања културне манифестације ''Видовдан 2014'' у Крушевцу, у организацији ОО СНС Чукарица и Савета за културу СНС Чукарица, у галерији ''Легат Милића од Мачве'' организована је ликовна изложба аутора Миодрага Ивановића ''Чувари баштине''. У оквиру изложбе приређен је и поетско-музички програм у коме су учествовали драмски уметници Јелена Жигон и Миодраг Ракочевић, као и Светлана Стевић народни појац.

 

Отварању изложбе присуствовала је и Стана Лукић, члан Већа ГО Чукарица, и Мила Бабић председник Савета за културу ОО СНС Чукарица.

 

У име домаћина, делегацију из Београда, дочекали су директор Културног центра мр. Мирослав Смиљковић, заменица директора Јелена Вељковић и организатор програма Небојша Лапчевић.

 

На самом отварању изложбе присутнима се обратила Јасмина Палуровић, заменица градоначелника Крушевца, која је позвала госте да уживају у програму и самој изложби. Са челницима градских установа културе договорена је будућа културна сарадња и гостовање уметника, као и размена културних програма.

 

 ''Миодрагови копљаници чувају последњу одступницу наших сећања. Они бране та времена славе и части која су, прекривена блатом, прашином и мраком задњих година прошлог миленијума, могла заувек да избледе и нестану. Они нас подсећају да нисмо увек били рањиви и подложним искушењима. Они су чувари баштине.''

 

фото галерија: http://cukarica.sns.org.rs/galerije/izlozba-skulptura-cuvari-bastine