Вести

Једногласна одлука: Раде Петровић нови председник ОО СНС Чукарица

Изборна скупштина Општинског одбора Српске напредне странке, одржана је данас 19.априла 2015.године. Велики број гостију, делегати и чланови дошли су да подрше кандидатуру Радета Петровића, досадашњег координатора ОО СНС Чукарица, који је својим залагањем и радом показао да заслужује да води Чукаричке напредњаке.

Интонирањем страначке химне ''Тамо далеко'' Изборна скупштина је и званично почела.

Гласању је претходило излагање некадашењег председника ОО СНС Чукарица Срђана Коларића, који је присутне известио о раду и активностима у претходном периоду. Након тога спроведено је гласање, чиме је утврђено да је једини кандидат за председника општинског одбора Раде Петровић.

'' Данас стојим пред вама као једини кандидат за председника Општинског одбора Чукарица, и то ме чини заиста поносним. Зато што су чланови препознали у мени особу која може да води одбор, особу са којом могу успешно и коректно да сарађују, неког у кога могу да имају пуно поверење и сигурност да ће обећано испунити.Зато се искрено захваљујем, обећавајући, да ћемо, већ од сутра, још више радити, пуним капацитетима и на тај начин, заједно,  оправдати поверење које нам је свима дато. '' рекао је Петровић  у уводном обраћању, представљајући се као кандидат.

Гласање за председника општинског одбора спроведено је јавно, а верификациона и изборна комисија су потврдиле да је гласање протекло у према усвојеним правилима.

Једногласном одлуком 172 делегата за новог председника изабаран је Раде Петровић.

Велики аплауз потврдио је вољу не само делегата, већ и свих чланова Српске напредне странке, који су дошли да подрже избор Петровића.

Испред Грдаског одбора Београд присутнима се обратио Милосав Миличковић, који је честитајући Петровићу, рекао да је Чукарица увек била међу најбољим одборима и да је уверен да ће тако наставити и у будућности.

Потпредседник Извршног одбора Српске напредне странке, Александар Јовичић, такође је истакао да је Чукарица увек била у самом врху, са најактивнијим чланством, које је увек било  да своје обавезе и задатке испуне у року, и да ће са Радетом Петровићем на челу наставити тај континуитет и бити још бољи.

Такође, обратио се,  Угљеша Мрдић, члан Главног одбора и координатор Савета за борбу против корупције који је истакао да је Раде Петровић од оних људи који своју реч увек одрже, који се искрено и пожртвовано бори и заступа политику Српске напредне странке и захвалио се на досадашњој сарадњи, која ће бити још квалитетнија у будућности.

 

На самом крају реч је узео Раде Петровић, први пут, у својству председника ОО СНС Чукарица.

''Овај тренутак представља за мене велику  част – то што сам изабран за председника одбора као што је Општински одбор Чукарица. Одбор који се увек истицао као један од најбољих. Поверење које ми је данас једногласно указано јесте и одговорност, али и задовољство да сарађујем и заједно са вама радим на промоцији вредности које заступа Српска напредна странка и њен председник Александар Вучић.Мој план рада за наредни период је од самог почетка био јасан и прецизно дефинисан. Пре свега јединство и  максимално ангажовање сваког појединца. Пред нама се сада налазе нови задаци, нове активности.'' истакао је Раде Петровић, додајући,  ''Јединство чланова Српске напредне странке јесте јасна порука коју желим да истакнем. Пуна слога као гаранција за стабилност и очување странке и Србије. Само на тај начин можемо да испунимо зацртане циљеве.  Пред нама се налази пуно обавеза, али ми имамо квалитетне и способне људе, оне који су спремни да дају своје знање и свој рад, као залог за сигурну будућност нових генерација.  Уједињени смо око истог циља, верујемо у политику Српске напредне странке. Верујемо у Александра Вучића. Не обмањујемо грађане. Боримо се против корупције и криминала, за економски развој наше земље, за нова радна места и за државне интересе.  На самом крају још једном ћу искористити прилику да се захвалим на поверењу које сте ми указали, и да вас позовем да се максимално ангажујете, јер ћемо само радом оставрити убедљиве победе у будућности.

Живела Србија! Живела Српска напредна странка!''

 

Након изборне скупштине, организован је пригодан коктел којим је и званично прослављена успешно одржана Изборна скупштина Општинског одбора Чукарица.

 

фото галерија : http://cukarica.sns.org.rs/galerije/jednoglasna-odluka-rade-petrovic-nov...