Вести

ЈОШ ЈЕДАН УСПЕШАН ДАН У АКЦИЈИ „ПОМОЗИМО КОМШИЈИ“ НА ЧУКАРИЦИ

Захвалност грађана којима су чукарички напредњаци излазили у сусрет у претходном периоду кроз акцију „Помозимо комшији“ била је само мотив да се на Чукарици настави даље са хуманошћу и солидарношћу.

Очићен је снег и лед са степеништа и и прилаза зградама у Улици Борова бр. 4 и 6, у којој живе старија лица и особе са инвалидитетом. Активисти МО Виногради 1 и 2 уклонили су снег и испред зграде број 3 у истој улици, с обзиром на то да овај пролаз користи велики број ђака ОШ „Уједињене нације“ и родитељи са децом вртића „Сањалица“.

Млади чукарички напредњаци уклонили су снег и лед са степеништа које повезује Чукаричку падину са Бановим брдом. Ово степениште користи велики број грађана, а нарочито ученици који тим путем иду у школу. Такође су извршили посипање индустријском сољу прилаза Дому здравља „Др Симо Милошевић“, РФЗО и пошти.

Активисти МО Старо Жарково чистили су снег код ОШ „Ђорђе Крстић“, као и у близини раскрснице улица Поручника Спасића и Машере и Душана Влајића.

Госпођу Даницу Миловић , која живи сама и са минималним примањима, обишли су активисти МО Виногради 1 и 2 и уручили јој помоћ у основним намирницама, а такође су јој помогли да замени сијалице. Посетили су и припаднике Удружења пензионисаних подофицира Србије и поколнили им канцеларијски материјал.

Наше старије суграђанке Миру Мишић и Љубицу Јовановић обишли су активисти МО Горица и помогли им у набавци намирница и лекова.

Подсећамо да је Српска напредна странка покренула акцију „Помозимо комшији“ у циљу буђења свести, солидарности и оснаживања бриге за старије и болесне суграђане, затим суграђане слабијег социјалног статуса, као и све суграђане који нису у стању да се сами брину о себи, нарочито у хладним зимским данима.