Вести

Калдрмом ка југу

На 61. Међународном сајму књига у Београду, на штанду Канцеларије за Косово и Метохују, Савет за културу Општинског одбора Српске напредне странке Чукарица и Културни центар „Чукарица“ су приредили поетско-прозно, завичајно вече, под називом „Калдрмом ка југу“.

Посетиоцима су се на почетку обратили Лела Марковић, књижевни стваралац из Призрена, и Миодраг Ракочевић, директор Културног центра „Чукарица“, истичући значај и богатство уметничког и научног стваралаштва људи са Косова и Метохије, и неопходност да се оно у овим тешким временима сачува.

Један део тог стваралаштва представљен је на штанду Канцеларије за Косово и Метохију. Публика је могла да ужива у поезији, глуми и песми: Снежане Башчаревић, Ирине Черњавски Шантрић, Голуба Јашовића, Весне Томић, Весне Пауновић Ђукић, Марије Масал, Јефимије Ђиновић, Љиљане Живић и Миодрага Ракочевића.

Културно уметнички програм који су припремили Савет за културу ОО СНС Чукарица и КЦ „Чукарица“ привукао је пажњу великог броја посетилаца ове значајне манифестације.