Вести

Комшије могу да рачунају на нашу помоћ

Чукарички напредњаци настављају да показују своју хуманост и солидарност кроз акцију „Помозимо комшији“ током хладних зимских дана.

Током леденог таласа који је задесио нашу земљу најбитније је да прилази установама које користи велики број грађана буду чисти и проходни. Активисти МО Виногради 1 и 2 имали су акцију разбијања леда и чишћења снега испред Месне заједнице Бреза 13 и ОШ „Уједињене нације“. Такође су организовали посету физиотерапеута госпођи Благојевић, која је у инвалидским колицима и на свакодневној кинези терапији. Старији брачни пар Алитовски снабдевен је основним животним намирницама, а у наредном периоду ће им бити допремљени лекови и пружена помоћ око кућних посета лекара.

На Чукаричкој падини уклоњен је лед око најзначајнијих установа у овом делу наше оптине. Активисти МО Чукаричка падина засипали су сољу прилазе вртићу „Царић“, Месној заједници, Удружењу параплегичара и квадриплегичара „Ада-Чукарица“, Дому здравља и одељењу педијатрије. Реакције грађанства су биле позитивне и охрабрујуће, посебно запослених у Дому здравља, који су и указали на потребу за чистим и проходним прилазима овим установама.

Активисти МО Нови Железник чистили су пешачке стазе и простор око мобилијара за игру најмлађих у парку у Улици Стјепана Супанца код бр. 33.

У Железнику су вредни активисти МО Колонија уклањали снег и лед и са платоа испред Месне заједнице и ОШ „Браћа Јерковић“.

У заједничкој акцији активисти МО Голф и МО Кошутњак уклонили су снег и лед са степеништа у Улици Жарка Вуковића Пуцара, које користи велики број грађана због близине супермаркета, док су чланови МО Репиште чистили прилазне стазе испред Дома здравља у Жаркову.

Снег и лед очишћени су испред зграде у Улици Стојана Матића 1, у којој живи непокретан младић, али и велики број пензионера и деце предшколског и школског узраста. Активисти МО Церак 1 и МО Церак 2 су се побринули да станари имају чист и безбедан простор испред своје зграде. Суграђанки Марији Симеуновић, која трпи велике болове у колену, а не успева да закаже преглед и операцију, изашли су у сусрет активисти са Церака заједно са Саветом за здравство и организовали јој преглед у одговарајућој клиници, побринувши се да јој обезбеде превоз и осталу помоћ.

Активисти МО Јулино брдо чистили су снег са степеништа које води ка пасарели и повезује ово насеље са Бановим брдом. Помоћ у храни доставили су нашој суграђанки Иванки Чанади, која сама брине о унуци Андријани и налази се у веома тешкој материјалној ситуацији.

Напољу је вома клизаво и ниске су температуре, те би само напуштање дома било опасно за наше старе и болесне суграђане. Из тих разлога госпођу Радојку Влајић, која је недавно оперисана, посетили су чланови МО Фића и МО Чукарички добровољац и снабдели је неопходним намирницама.