Вести

Конституисана Скупштина и изабрано ново руководство општине Чукарица

На конститутивној седници Скупштине Градске општине Чукарица, која је одржана данас, изабрано је ново руководство које ће предводити општину у наредне четири године. Одборници су већином гласова за председника општине Чукарица изабрали досадашњег председника Срђана Коларића, који је био на челу листе Александар Вучић-Србија побеђује.

„Настављамо са радом у интересу грађана Чукарице. Највише ћемо обратити пажњу на стварање услова за нова радна места и равномеран развој свих делова Чукарице", рекао је председник захваливши се одборницима на указаном поверењу.

„Наставићемо добру сарадњу са Градом и трудићемо се да постоји добра комуникација међу одборницима и да заједно радимо за добробит грађана Чукарице", рекао је Срђан Коларић, председник општине Чукарица.

За заменика председника општине Чукарица изабран је Бранислав Ћелић, члан Српске напредне странке.

Скупштином ће председавати и у наредне четири године досадашњи председник Скупштине Милан Стојић, члан Социјалистичке партије Србије, док је његов заменик Мирјана Андрић, члан Српске напредне странке.

За чланове Већа општине Чукарица изабрани су Жељко Рабљеновић, Виолета Јевђић, Александар Благојевић, Стана Лукић, Здравко Топаловић, Зоран Адамовић, Татјана Видојевић, Горан Ускоковић, Дејан Јањић.

Након избора чланова Верификационог одбора и извештаја Изборне комисије о спроведеним изборима потврђени су мандати свих 45 одборника Скупштине. Именовани су чланови Административне комисије као и чланови Изборне комисије општине Чукарица.