Вести

Николић и Вучић уручили кључеве 39 нових кућа у Обреновцу

Председник Србије Томислав Николић и премијер Александар Вучић уручили су данас кључеве 39 нових кућа породицама у Обреновцу чији су домови уништени током мајских поплава, а које су изграђене из донација Уједињених Арапских Емирата и Кувајта.

Из донација УАЕ изграђено је 14 кућа, а из донација Кувајта 25, а све су опремљене белом техником коју је поклонила компанија Горење.

Завршетак 14 кућа у Обреновцу део је ширег пројекта који спроводи Програм Уједињених нација за развој, а финансира Фондација Калифа Бин Заједа Ал Нахјана, посредством Амбасаде УАЕ у Србији.
Све куће намењене су породицама чији су домови уништени у мајским поплавама, пројекат градње објеката од 60, 80 и 100 квадрата вредан је милион евра а у тим је кућама збринуто укупно 150 људи.
 
Осим те донације, Емирати су на наменски донаторски рачун Србије одмах након поплава уплатили 10 милиона долара.
 
Донацијом из Кувајта у Обреновцу се гради 25 типских кућа, све су по 65 квадратних метара, а у њих ће се уселити 37 чланова породица.
 
Општински одбор СНС Чукарица овом приликом био је у Обреновцу, и на тај начин исказао велику подршку председнику Србије Томиславу Николићу и премијеру Александру Вучићу, који су у претходном периоду уложили велики напоре да се домови грађана, уништени у поплавама, обнове.