Вести

Нова зелена површина у насељу Церак Виногради

На иницијативу одборника Српске напредне странке, у насељу Церак Виногради, на углу Јабланичке и Космајске улице, уређена је зелена површина. Донедавно запуштен простор био је обрастао самониклим растињем, услед којег није било могуће користити пешачку стазу која повезује два дела насеља. Општина Чукарица је уз помоћ Дирекције за грађевинско земљиште и ЈКП „Зеленило-Београд" уредила овај терен.

Председник ОО СНС Чукарица Раде Петровић је заједно са председником општине Чукарица Срђаном Коларићем обишао уређен простор, који се налази у блузини вртића "Сањалица". Обиласку су присуствовали и градски менаџер Горан Весић, члан Градског већа Драгомир Петронијевић, члан Већа општине Чукарица Татјана Видојевић и директор ЈКП „Зеленило-Београд" Слободан Станојевић.

Драгомир Петронијевић је истакао да је овај простор у близини школе и вртића, те је било неоходно реаговати и уредити га. „Наравно, испред нас је још посла јер не можемо одмах све да урадимо, али смо за следећу годину направили договор да овуда прође улица и буде постављена расвета, јер је током ноћи овај простор због неосветљености веома небезбедан. Ја, такође, апелујем на грађане да ако примете било какав камион који на овај уређени простор истоварује шут и остали грађевински материја то одмах пријаве Беоком севису или нама директно, при чему гарантујем да ће онај који пријави остати анониман, а да ћемо ми учинити све да нађемо кривца и казнимо га. Само заједнички можемо да очувамо наше зелене површине и омогућимо деци да имају мирно и безбрижно детињство“, рекао је Петронијевић.

„Претходна власт је дозволила да на овом простору имамо џунглу. Градски менаџер, господин Весић, је пре неколико месеци разговарао са грађанима и обећао да ће се ово расчистити. Сада имамо зелену површину која је уређена и прокрчен је пут који прилази насељу Церак Виногради“, рекла је Тања Видојевић.

Горан Весић је додао да ће у сарадњи са Дирекцијом за грађевинско земљиште бити поставњен нови асфалт и реконструисана постојећа пешачка стаза. „Из године у годину радићемо нешто ново али ћемо решити проблем што је једино битно. Нису сви проблеми решиви одједном, али ако у сваком насељу урадимо по нешто људи ће видети да се ствари побољшавају и да се иде напред. Ово насеље заслужује да буде уређено и својевремено је било проглашено за једно од најлепших београдских насеља. После година небриге, грађани овог насеља данас могу бити сигурни да смо већину проблема евидентирали и да ћемо временом настојати да их све решимо“, рекао је Весић.