Вести

Ново игралиште у Железнику

На иницијативу одборника Српске напредне странке и грађана Чукарице, општина Чукарица је у сарадњи са Градом Београдом и ЈКП „Зеленило-Београд“ уредила донедавно запуштену и неуређену површину, у улици Стјепана Супанца. Малишани сада имају безбедан простор за игру, опремљен свим потребним реквизитима, који се налази у близини вртића „Весељко“ и стамбених зграда. Ново игралиште је намењено деци узраста од две до дванаест година.

Председник ОО СНС Чукарица Раде Петровић је заједно са председником општине Чукарица Срђаном Коларићем, градским менаџером Гораном Весићем, чланом Градског већа Драгомиром Петронијевићем, чланом Већа општине Чукарица Татјаном Видојевић и директором ЈКП „Зеленило-Београд“ Слободаном Станојевићем обишао новоизграђено игралиште у Железнику.

„Ово дечје игралиште налази се одмах поред вртића „Весељко” и урађено је на предлог грађана и председника општине Чукарица Срђана Коларића. Последњих деценија у овај део града није улагано и зато смо добили молбу грађана да на овој до сада потпуно неуређеној зеленој површини изградимо дечје игралиште површине две хиљаде метара квадратних, што је укупно коштало око шест милиона динара. Данас је овде потпуно ново дечје игралиште на коме постоје простори за одмор, шах табле и све друго што један простор за слободно време треба да садржи“, рекао је Горан Весић. Господин Весић се захвалио ЈКП „Зеленило-Београд“ на одлично урађеном послу, сва градска игралишта урађена су по истим стандардима, сва имају гумене подлоге и домаће справе са упутствима за коришћење. Такође је истакао да су важни сви делови града, и најавио да ће се следеће године уз сарадњу грађана и руководства општине наставити са решавањем и других ургентних потреба становника Чукарице.

„Иако је децембар месец, ми не посустајемо са радовима, настављамо даље. Ово је већ шесто игралиште на територији општине Чукарица које је уређено. Наш циљ је да сва насеља на територији општине добију по једно овакво игралиште. Поред ових игралишта, урадили смо велики број стаза, прилаза, степеништа, рампи за особе са инвалидитетом у оквири у „малих радова“, и то ћемо наставити да чинимо и убудуће. Настављамо са радовима иако је зимски период. Ове године је Чукарица била једно велико градилиште, а у следећој години урадићемо још више јер имамо веома добру сарадњу са грађанима, Градом Београдом и његовим комуналним предузећима“, рекао је Срђан Коларић.

Драгомир Петронијевић је истакао да је у оквиру пројекта „Београд без баријера“ урађено сто рампи ове године и да је за следећу годину планирано још стопедесет. „Планирамо да наставимо да комуницирамо са грађанима, да излазимо на терен, да се разликујемо од наших претходника и не дозволимо да ниједно место буде четрдесет година запуштено, као што је ово било. Равномерно улажемо у све делове Града Београда, и централне и рубне, не постоје више грађани другог реда“, рекао је Петронијевић.

На игралишту су постављени нови застори од зелених гумених плоча за безбедну дечју игру, нови мобилијар са модерним љуљашкама, клацкалицама и вртешкама, као и нове клупе. У непосредној близини игралишта постављени су нови столови за шах и уређена је зелена површина.