Вести

Обележен Дан полиције

У наставном центру Макиш, у недељу 31.маја, обележен је Дан полиције, а министар унутрашњих послова Небојша Стефановић  поручио је да српска полиција неће дозволити да Србија постане плен терориста, а њени грађани небезбедни, те да ће наш одговор бити снажан и бескомпромисан.

Стефановић је положио венац на спомен - плочу првом министру полиције војводи Јакову Ненадовићу, а Вељовић је код београдске Чукур чесме, у знак сећања на 1862. годину, када је српска Жандармерија, одиграла пресудну улогу у сукобима на том месту. 

Претходно, слава Министарства - Тројице, обележена је свечаним сечењем колача у кабинету министра унутрашњих послова, а за остварене резултате у 2014. години, Стефановић је наградио 15 припадника Министарства унутрашњих послова пиштољима.

На централној свечаности у Спортском центру “Макиш”, којој су присуствовали премијер Александар Вучић, министри, представници дипломатског кора и многи други, продефиловале су готово све службе МУП Србије.  Уз посебну захвалност премијеру Вучићу због огромне подршке Министарству, Стефановић је најавио нови процес модернизације који ће полицију учинити ефикаснијом, а земљу сигурнијом.

Свечаности обележавања Дана полиције, присуствовао је и председник Општинског одбора СНС Чукарица, Раде Петровић, са великим бројем чланова, који су дошли да подрже припаднике МУП-а, а уживали су, заједно са многобројним грађанима и у вештинама спрецијалних полицијских јединица.

фото галерија: http://cukarica.sns.org.rs/galerije/obelezen-dan-policije