Вести

Обележено 16. година од почетка НАТО бомбардовања

На централној церемонији, која је почела симболично у 19.58 сати, испред зграде разрушеног Генералштаба Војске Србије у Беогаду, окупило се више десетина хиљада грађана који су пристили из различитих делова престонице. Пред почетак манифестације, угашена су сва светла и у поптуном мраку, рефлекторима су се показивала места која су ракетирана, зачуле су се сирене, звук авиона и упозорење .  После тога је интонирана српска химна, а након тога су окупљени грађани запалили свеће и минутом ћутања одали пошту жртвама НАТО бомбардовања.

„Данас је дан који оставља дубок траг, да не може бити дубљи. Тужнији и несрећнији. Данас је дан у којем је војник Бобан Недељковић постао прва жртва, после њега убијено је још око 3.000 људи. Подло, мучки с висине. Немилице и неретко уз најциничнија објашњења попут оних о колатералној штети”, рекао је премијер Александар Вучић.

На манифестацији су били присутни министри у Влади Србије, посланици, представници дипломатског кора, свештвенства, војске, као и председник Републике Српске Милорад Додик и градоначелник Београда Синиша Мали.

Чланови општинског одбора Српске напредне странке Чукарица на челу са Радетом Петровићем у великом броју су присуствовали обележавању годишњице НАТО агресије.

''Наши чланови су исказали поштовање према онима који су своје животе заложили за слободу Србије. Данас одајемо почаст свима који су невино страдали од стране агресора. Српски народ је познат по свом праштању, али ово не можемо и не смемо заборавити. '', истакао је Петровић.

 

фото галерија: http://cukarica.sns.org.rs/galerije/obelezeno-16-godina-od-pocetka-nato-...