Вести

Одржана промоција књиге „Јабах" аутора Владимира Орлића

У Галерији '73 одржана је промоција књиге "Јабах" аутора Владимира Орлића, потпредседника ОО СНС Чукарица. О књизи су, поред аутора, говорили: Веселин Џелетовић, песник, Миленко Чуровић, песник и Ирина Черњавски Шантрић, сликар и песник.

По речима др Хаџи Миленка Чуровића Кичавског поетско благодарје изражено у изреченим стиховима у збирци песама „Јабах“, песника сањара, несвакидашњег ума данашњице Владимира Орлића, сврстава у бисерни ред младих стваралаца, који превзилази време.

На страницама поетског првенца Владимира Орлића, како је истакао Веселин Џелетовић, су стихови које док читамо чујемо и мелодију која прати принете риме, а то је онда знак да пред собом имамо доброг песника, врсног зналца језика, сањара и боема.

Минијатуре сликарке Ирине Черњавски Шантрић дају посебну драж овој збирци, која је рекла да јој је велико задовољство што јој је поверена одговорност да ослика корице књиге. Том прилком сликарка је писцу дела „Јабах“ поклонила у знак захвалности своје ауторско дело, које се налази на корицама ове збирке песама.

Промоцији су присуствовали председник ОО СНС Чукарица Раде Петровић, секретар Весна Лаврич, председник општине Чукарица Срђан Коларић са сарадницима, као и многобројни љубитељи поезије који су уживали у стиховима Владимира Орлића.

Владимир Орлић је рођен 1983. године. Дипломирани је инжењер електротехнике, доктор наука, систем архитекта и научни сарадник Института. Народни посланик, политички радник и друштвени активиста, резервни потпоручник Војске Србије. Пре и након свега - песник. Члан је удружења писаца „Поета“. Ово је прва збирка његове поезије.