Вести

Одржана трибина на тему вршњачког насиља

У организацији Савета за образовање и Савета за културу Општинског одбора Српске напредне странке Чукарица вечерас је у Културном центру „Чукарица“ одржана трибина на тему „Вршњачко насиље и културне потребе младих“.

О овом проблему су говориле: Снежана Ђурић, секретар у Секретаријату за образовање и дечју заштиту града Београда, Верица Ковачевић, помоћник секретара за инспекцијске послове у Секретаријату за образовање и дечију заштиту Београда и Љиљана Младеновић, дефектолог и гешталт терапеут.

Подршку трибини својим присуством дали су и председник ГО Чукарица, Срђан Коларић и потпредседник ОО СНС Чукарица и народни посланик др Владимир Орлић.

Кроз разговор учеснице трибине су изнеле искуства надлежних институција везано за проблем насиља међу децом, а потом истакле који се механизми предузимају како би се оно сузбило. Према речима Верице Ракочевић, уколико се жели смањити стопа вршњачког насиља у друштву неопходна је спрега свих фактора социјализације и механизама контроле, који постоје у сваком друштву, и они морају да делују на јединствен начин. Једино уједињени у борби за бољу и снажнију Србију можемо да се изборимо са многим проблемима, па и са проблемом вршњачког насиља.