Вести

Одржана трибина на тему "Закон о озакоњењу"

Имајући у виду велико интересовање грађана за легализацију, ОО СНС Чукарицa организовао је у Месној заједници Железник трибину на тему „Закон о озакоњењу“. Гости трибине су били: Даринка Ђуран, помоћница министра за грађевину, саобраћај и инфраструктуру, Славољуб Степић, начелник Службе за катастар непокретности ГО Чукарица, народни посланик др Владимир Орлић и Раде Петровић, председник ОО СНС Чукарица. Трибини је присуствовао и председник ГО Чукарица, Срђан Коларић.

У уводном излагању госпођа Ђуран је изнела податак да у Србији има више од милион и по нелегализованих објеката и да је зато неопходно да се коначно уведе ред и објекти озаконе. Грађани су имали прилику да сазнају нешто више о „Закону о озакоњењу“ као и да поставе бројна питања која се односе на ову тему. Да ли се могу озаконити станови у стамбеној згради ако није укњижена зграда? Којим документима се може доказати власништво над објектом? Да ли је могуће озаконити кућу или стан без доказа о власништву? Који објекти не могу бити озакоњени?...су само нека од питања на која су грађани добили одговоре.

Овај закон, као и многи други који су усвојени у протеклом периоду , имају за циљ побољшање амбијента и услова за живот. У последње две године, под вођством Александра Вучића, Србија je пребродила тешка времена рецесије и поплава и коначно почела да прави мале кораке ка напретку. Уједињени можемо све – Србија побеђује!