Вести

Почела реконструкција Београдске улице

Градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић и члан Већа Градске општине Чукарица Татјана Видојевић обишли су данас радове на Београдској улици у Сремчици. Испред Општинског одбора СНС Чукарица, обиласку радова, присуствовао је Раде Петровић,

''Београдска улица за становнике Сремчице представља жилу куцавицу, јер се највећи део саобраћаја обавља управо кроз ову улицу. Зато је и почетак реконструкције веома важан за ово насеље.'', истакао је Петровић

До ове године Београдска улица је била у надлежности ЈП Путеви Србије, као регионални пут.

Сада је Београдска улица прешла у надлежност Града Београда, односно општине Чукарица, која је у сарадњи са Секретаријом за саобраћај почела са реконструкцијом улице.

„Драго нам је што се осећа мирис врелог асфалта.", рекао је градски секретар Душан Рафаиловић обилазећи радове у Београдској. Он је додао да ће Град и општина Чукарица увек бити на услузи грађанима и најавио да ће крајем године бити опредељена средства за реконструкцију улица, којима ће се располагати у идућој години.
Прва фаза реконструкције је у делу од бензинске пумпе до зграде Дома здравља. Реконструкција ће се одвијати у фазама, а планирано је да се целокупна улица у дужини од 7,5 км замени новим асфалтом.

 

фото галерија: http://cukarica.sns.org.rs/galerije/pocela-rekonstrukcija-beogradske-ulice