Вести

Помоћ малим и средњим предузећима

Општински одбор Српске напредне странке Чукарица у сали КЦ ''Чукарица'', у сарадњи са Секретаријатом за привреду града Београда организовао је  трибину ''Помоћ малим и средњим предузећима''.

Испред Општинског одбора Чукарица, обратио се Мирослав Ћирић, председник Савета за привреду који је истакао  да  би институције требало да буду на услузи својим привредницима , и да је трибина организована са идејом да се помогне привредницима и пружи конкретне савете.

Присутнима се обратила Тијана Маљковић, градска секретарка за привреду која је напоменала да Секретаријат за привреду интезивно ради на пројектима који ће привредницима омогућити што квалитетније пословање и пласман производа, али да исто тако омогућавају субвенције и мере које подстичу развој малих и средњих предузећа.

Тања Поповић, помоћник за мала и средња предузећа, је присутним привредницима и свим заинтересованим грађанима детаљно објаснила процедуре приликом аплицирања на конкурс, и посебно нагласила који су то услови које мала и средња предузећа, односно њихови власници би требало да испуњавају да би средства била одобрена.

Маја Тинтор, помоћник за туризам, најавила је туристичку понуду Београда за нардни период и изнела начин категоризације приватног смештаја , тј. на који начин од приватног имања се може направити туристичка понуда.

Трибина је изазвала велико интересовање присуних, јер су имали могућност да добију одговор на свако питање, и да реше своје недоумице.

 

http://cukarica.sns.org.rs/galerije/pomoc-malim-i-srednjim-preduzecima