Вести

''Последња песма'' - дар дамама поводом Дана жена

 

У препуној сали МЗ ''Старо Жарково'' Савет за културу ОО СНС Чукарица организовао је, поводом Дана жена, извођење представе ''Последња песма''. Овај комад је поклон продукцијског тима представе - "Балкан филма", Удружења драмских умјетника Српске и Дрина филма.

''Последња песма'' је једночинка у част Јована Дучића, поводом 70 година од његове смрти, по тексту Аните Панић, у адаптацији и режији Марка Мисираче. У овом узбудљивом комаду о љубави, страсти, кајању, пропуштеним приликама и стиховима који живот значе, принца српске поезије  тумачио је  глумац Народног позоришта Небојша Кундачина, Дучићеву велику љубав Јованку Јовановић Тодоровић играла је глумица Народног позоришта Републике Српске Маја Колунџија Зорое, а његовог младог рођака Милан Никитовић.

Ова драма која прати готово последње усамљеничке дане песника, проткана је  неким од најлепших песама испеваних у част жене, али и болом,  страшћу и резигнацијом  која је ломила душу и тело већ остарелог песника.

Испред ОО СНС Чукарица присутнима се обратио др Милан Пирнат, који је дамама честитао празник, и искористио прику да се у име свих љубитеља позоришне уметности, који су присуствовали извођењу, захвали глумцима, али и продукцији представе.

 

фото галерија: http://cukarica.sns.org.rs/galerije/poslednja-pesma-dar-damama-povodom-d...