Вести

ПОСТАВЉЕНА ЈАВНА ЧЕСМА НА ПЛАТОУ У КОСМАЈСКОЈ

На иницијативу грађана, општина Чукарица је у сарадњи са Секретаријатом за комуналне и стамбене послове града Београда и ЈКП “Београдски водовод и канализација” поставила јавну чесму на недавно реконструисаном платоу у Космајској улици на Цераку. Ту иницијативу изнели су месни одбори „Церак 1“ и „Церак 2“ Општинског одбора Српске напредне странке Чукарица.

Том приликом за пристне грађане Церака приређен је богат културно-уметнички програм. Део програма био је намењен нашим најмлађим суграђанима, те је на почетку малишане забавио дечји водитељ Предраг Вуковић Пеђолино, а потом су уживали у интерактивној представи „Принцеза Зевка“ у извођењу позоричне групе Борка Сарића.

У музичком делу програма учествовали су естрадна уметница Драгица Радосављевић Цакана и млади уметници Снежана Максимовић и Скрим бенд.

„Општина Чукарица је прошле године реконструисала простор испред Месне заједнице, пијаце и трговинских радњи у Космајској улици. Радови су обухватали поплочавање платоа површине 3200 м2, постављање нових и замену дотрајалих клупа за одмор, постављање канти за отпатке, а уређене су и зелене површине, што је значајно допринело лепшем изгледу овог дела насеља”, рекао је председник општине Чукарица Срђан Коларић.

Коларић је истакао да су грађани Церака иницирали постављање јавне чесме, а с обзиром на то да је на Чукарици “Година културе”, организован је богат културно-уметнички програм за све генерације.

Манифестацији су присуствовали потпредседници ОО СНС Чукарица др Владимир Орлић и Мирјана Станковић, секретар Весна Лаврич, чланови Општинског већа Татјана Видојевић и Горан Ускоковић и помоћник председника општине Чукарица Предраг Јеремић.