Вести

Постављено осветљење на уласку у Рушањ

Грађанска иницијатива је коначно добила свој прави смисао. Вишегодишњи напори становника Чукарице да петицијама, молбама и јавним апелима допру до челника општине и града, захваљујући Привременом органу који се данас налази на челу Београда – дају резултате.

Само неколико дана након што су активисти Месних одбора Српске напредне странке у Умци, Остружници и Рушњу предузели акције прикупљања потписа за нове петиције у којима апелују да им се реше актуелни комунални проблеми, надлежни градски органи су реаговали и реализовани тражене радове.

У Рушњу је 12.марта постављено 16 бандера и више од 350 метера електромреже. Према речима Мирка Стаматовића, председника МО Рушањ и одборника у СО Чукарица,  активисти су до сада, из сопствених средстава финансирали уређење свог краја. Данас, када о помоћи града одлучује Српска напредна странка – стигла је и обећана инфраструктура за расвету.

Из Општинског одбора СНС Чукарица се истиче да је у претходном периоду регулисано комплетно екстерно осветљење у основној школи у насељу Умка, као и расвета и Улици Ђуре Даничића и њеној непосредној околини. Такође, и у насељу Остружница реализовани су радови у четри улице, а очекује се да се у наредним данима регулишу проблеми недостајућег осветљења у још пар улица.