Вести

“Распевано вече у Сремчици”

Општински одбор Српске напредне странке Чукарица организовао је у недељу, 23. јула са почетком у 20 часова на стадиону ФК “Сремчица” (Обреновачка бр. 6) пригодан културно-уметнички догађај. У бесплатном двочасовном концерту игара и песама под називом “Распевано вече у Сремчици” уживало је више од 1000 грађана Сремчице и околних насеља.

Програм је водио драмски уметник и директор Културног центра “Чукарица” Миодраг Ракочевић.

На самом почетку вечери, глумац Лепомир Ивковић је говорио стихове Добрице Ерића о Морави, као и “Здравицу народу српском” Љубивоја Ршумовића.

Присутну публику песмом су забавили естрадни уметници Чеда Марковић, Мерима Његомир, Неда Украден и Драгица Радосављевић Цакана и млади уметници Тамара Драгић и Милош Вујановић.

КУД “Миломир Петровић” из Сремчице извео је четири кореографије: сплет игара из Шумадије, шопске игре, игре из околине Лесковца и влашке игре.

У организацију концерта укључили су се и општина Чукарица, Културни центар “Чукарица”, КУД "Миломир Петровић" и ФК "Сремчица".

Манифестацији су присуствовали председник ОО СНС Чукарица Раде Петровић, потпредседници др Владимир Орлић и Мирјана Станковић, секретар Весна Лаврич и председник општине Чукарица Срђан Коларић.