Вести

Санирање рупа и оштећења у Пожешкој улици

Београд пут у сарадњи са Градом и општином Чукарица почео је санацију свих оштећења на коловозу у Пожешкој улици. Радове на Пожешкој улици обишле су чланице Већа општине Чукарица Татјана Видојевић и Виолета Јевђић, као и Ненад Томић, директор Сектора за техничке послове ЈКП ''Београд пут''.

''Доласком на власт, руководство Српске напредне странке је упутило захтев за санирање и поправку Пожешке улице, која спада у надлежност Града Београда.'' изјавила је Татјана Видојевић, додајући да је Пожешка улица  потпуно реконструисана током 2009. и 2010. године, када се на челу Општине, налазила Демократска странка, која је на власти била 17 година.

''Неодговорно понашање је довело, да је одмах након реконструкције шина дошло и до њиховог пропадања. Пожешка улица, као једна од најпрометнијих саобраћајница на Чукарици,  била је препуна рупа и улегнућа. Као један од разлога јесте уштеда на материјалу, али и надзор који је извођачима ''гледао кроз прсте''. Наравно, доказивање кривице препуштамо истражним органима, али ми се понашамо као одговорна власт и у интересу нам је да у што краћем року решимо проблеме наших суграђана. '', истиче Видојевић.

Пре две недеље, у обиласку Чукарице био је и Градоначелник Београда Синиша Мали који је имао прилику да се увери стање у коме се налази Пожешка улица, а поред општине Чукарица, која је указивала на овај проблем, Градоначелнику се обратио и дечак Ненад Ранђеловић, са молбом да се процедура убрза.

''Асфалт је веома брзо пропао. Поготово око трамвајских шина, али у ништа бољем стању нису ни тротоари'', истичи грађани Бановог брда, који су захвални општинској Управи, јер има слуха за њихове проблеме, и наглашавају да се санацијом коловоза у Пожешкој улици решавају проблеми које су имали претходних година.