Вести

Савет за омладину: Хуманост на делу

Савет за омладину СНС Чукарица препознатљив је по хуманости својих чланова, и жељом ових младих људи да покушају да помогну увек када је некоме неопходно. У протеклом периоду сакупљали су новац за помоћ вртићу у Умци, посетили установу Свети Сава и штићеницима овог дома донирали пакете са обућом и одећом и слаткишима, учествовали су у хуманитарним акцијама Општинског одбора Чукарица.

Међутим, постоје људи којима нису потребна материјална средства већ сама чињеница да постоје они који ће разумети њихов проблем и адекватно га презентирти у јавности ради подизања свести. Никола Гавриловић, председник омладине Чукарица, заједно са Владимиром Ковачевић – Јурашин, посетио је Андреу Јаковћевић, девојчицу која болује од ретке болести, под називом Ангелманов синдром. Синдром се карактерише тешком психомоторном заосталошћу, застојем у говору, проблемима са узимањем хране, веселим расположењем са епизодама смеха, грчевима и специфичним физичким изгледом.

''Када смо сазнали да на нашој Општини живи девојчица која болује од ове тешке болести, није било дилеме – решили смо да спрведемо хуманитарну акцију и да њеној породици донирамо новчана средства, да би јој обезбедили све неопходно. Међутим, са родитељима ове дивне девојчице одлучили смо да средства усмеримо у кампању која ће пробудити свест код наших грађана, и да ћемо утицати да особе са инвалидитетом буду прихваћене у друштву.'' рекао је Никола Гавриловић, истичући да су провели једно предивно и посебно поподне дружећи се са Андреом, и напоменуо да ће поново посетити своју малу другарицу.

У наредном периоду Млади СНС Чукарица одлучили су да покрену иницијативу у циљу подршке и помоћи особама са посебним потребама.