Вести

Школски дан у прихватном центру ''Макиш''

Савет за образовање ОО СНС Чукарица покренуо је иницијативу обиласка прихватних центара са идејом да се деци која су евакисана услед поплава, обезбеди основна настава, док се не имплементирају у школе.

Испред Савета, у прихватни центар Макиш дошли су Раде Катић, председник савета за образовање, као и Весна Лаврич и Љиљана Младеновић. Основна идеја је био рад са старијом децом, да би им се омогућило да надокнаде изгубљено градиво.  Велики ентузијазам и несебична жеља да се помогне деци јесте нешто чиме су се руководили, те нису могли да не дозволе и деци млађих узраста да се прикључе настави.

''Ранијих година Савет за просвету  ОО СНС Чукарица је сваке године организовао беслаптну припремну наставу за упис у средњу школу. Тако ће бити и ове, с тим што смо решили да се прилагодимо новонасталој ситуацији те смо се договорили да викендом долазимо у прихватни центар, и помогнем овој деци да заврше школску годину уз минималне губитке у образовању. Ми из СНС Чукарица смо спремни  и на свакодневни рад са децом, али пошто је у плану њихово имплементирање у школе, држаћемо им додатну наставу викендом.'' , истако је Раде Катић.

На тренутак су у прихватном центру Макиш сви заборавили на несрећне околности, и све је личило на праву школску атмосферу.

 

фото галерија: http://cukarica.sns.org.rs/galerije/skolski-dan-u-prihvatnom-centru-makis