Вести

„СРЕМЧИЦИ НА ДАР“

Становници Сремчице су са уживањем пратили културно-уметнички програм „Сремчици на дар“ који је за њих припремио Савет за културу ОО СНС Чукарица уз помоћ Културног центра „Чукарица“.

 У програму су учествовали су: КУД Сремчице „Милoмир Петровић“, део оркестра гитара Саше Костића, КУД „Петрова гора“ Београд, песникиња Душица Јевтић, гитариста Зоран Димитров, као и Драгица Радосављевић Цакана која је за ову прилику извела изворне српске песме.

                   

Догађају су присуствовали Раде Петровић, председник ОО СНС Чукарица, Бранислав Ћелић, потпредседник ОО СНС Чукарица, као и чланови Већа  ГО Чукарица Татјана Видојевић и Жељко Рабљеновић.

Присутнима се, испред општине Чукарица, обратио Жељко Рабљеновић, који је рекао да  се руководство ове општине, осим инфраструктурних питања која су битна за живот и функционисање једне заједнице, бави и потребама становништва за културним  и другим садржајима.

„Сремчици на дар“ је први у низу догађаја које Савет за културу у сарадњи са КЦ „Чукарица“ намерава да организује у наредном периоду у оквиру програма „Чукарици у походе“, и то са циљем да културне садржаје ове установе учини доступним и грађаним рубних делова општине Чукарица, али и да мање познатим, локалним културним ствараоцима и онима који раде на очувању националне културне баштине,  пружи шансу да представе свој рад.