Вести

СВАКОДНЕВНА ПОМОЋ КОМШИЈАМА

Активисти Српске напредне странке са Чукарице у свакодневном су контакту са својим комшијама, како би могли да ослушкују њихове потребе и у складу са својим могућностима да им се нађу у решавању проблема. Већ месец дана у оквиру акције „Помозимо комшији“ обилазе старе и болесне суграђане и на реазличите начине им излазе у сусрет.

Активисти МО Баново брдо посетили су породицу Крстић, која станује у Улици Николаја Гогоља. Господин Крстић је лице са инвалидитетом, те су му наши активисти пружили помоћ при кретању. С обзиром на то да у згради живе још четири особе са инвалидитетом, разговарали су о томе на који начин могу да направе прилаз згради како би им било омогућено да живе једнако са осталим грађанима.

Наше старије суграђане у Стругарској улици, Лазаревачком друму и Улици Младена Митрића обишли су активисти МО Чукаричка падина и понудили им помоћ око избацивања смећа, одласка до продавнице и апотеке, а такође су их саслушали на који још начин могу да им изађу у сусрет.

Активисти МО Сремчица 2 посетили су неколико породица, углавном старијих суграђана и тешко покретних и уручили им пакете помоћи. Посета напредњака је на лицима наших комшија измамила осмехе, који су искористили прилику да предоче проблеме са којима се свакодневно суочавају. Комшиница Милка Пајић се годинама креће уз помоћ помагала и изразила је потребу за чешћим обиласцима, пошто није у стању да напушта свој дом. Пакети помоћи су много значили и госпођи Тривановић која се отежано креће, породицама Крстић и Неђић слабијег социјалног статуса, али и господину Табаковићу који годинама живи са непокретном супругом.