Вести

Трибина „Алергије, полен и амброзија“

Општински одбор Српске напредне странке још једном је показао да је брига за здравље грађана на првом месту, те је у сарадњи са Саветом за здравство и Саветом за екологију у сали МЗ „Старо Жарково“ организована трибина на тему „Алергије, полен и амброзија“.

Председник ОО СНС Раде Петровић је присутнима пожелео добродошлицу и указао на важност теме, јер се су ови проблеми постали део наше свакодневнице и захватају све ширу популацију.

Трибини су присуствовали и Весна Лаврич, секретар ОО СНС Чукарица, Бранислав Ћелић, потпредседник, као и Срђан Коларић, председник општине Чукарица са сарадницима.

Председник Савета за здравство др Милан Пирнат представљајући предаваче др Славицу Јовановић, др Слађану Томић и Слободана Виријевића, дипломираног инжењера пољопривреде Слободана Виријевића, дао је и кратак увод у тему, истичући да је главни узрок алергија полен.

На трибини је највише било речи о томе шта је алергија и које се мере користе да би се грађани заштитили или ублажили симптоме. Такође, истакнуто је да проблеми најчешће долазе са топлијим временом , али и да сваки појединац може да препозна сиптоме алергије на полен. Као најчешћи узрок алергије помиње се амброзија, која представља велики проблем за здравство, јер има невероватан генетски потенцијал, а поред тога је веома агресивна и инвазивна биљка.

Грађани су интерактивно учествовали у трибини и највеће интересовање показали за проналажење начина за сузбијање амброзије, али и за алтернативне методе лечења алергије хомеопатским лековима.

Савет за здравство је најавио да ће едукативне трибине бити чешће услед великог интересовања грађана.