Вести

Трибина „Аутизам-болест садашњице“

Унија жена Општинског одбора СНС Чукарица организовала је трибину на тему „Аутизам-болест садашњице“, која је одржана у Културном центру „Чукарица“.

На самом почетку присутне је поздравила Катарина Стевановић, председница Уније жена ОО СНС Чукарица, истакавши чињеницу да је аутизам болест развојног поремећаја комуникације и социјалне интеракције, која се јавља у раном детињству и траје до краја живота.

Стана Лукић, чланица Већа ГО Чукарица, је отворила трибину и представила гошће: Слађану Ристивојевић, дефектолога, и др Гордану Милановић, дечјег психијатра. Трибини је присуствовала и Весна Лаврич, секретар ОО СНС Чукарица.

О историјату, етиологији, клиничкој слици и третману особа са аутизмом говорила је докторка Милановић. Она је причала о савременим ставовима по питању дијагностике и терапије, и истакла да је помоћ потребна не само болесном детету, него и свим члановима породице, и да друштво у целини мора да се ангажује око овог питања. Госпођа Ристивојевић је присутне упознала са методама и циљевима рада дефектолога који раде са аутистичном децом.