Вести

Трибина „Безбедност деце на интернету“

Општински одбор Српске напредне странке Чукарица у сарадњи са Саветом за информационо и комуникационо друштво ОО СНС Чукарица и Друштвом за информатику Србије организовао је у великој сали МЗ "Старо Жарково" трибину на тему „Безбедност деце на интернету“.

Председник ОО СНС Чукарица Раде Петровић је поздравио све присутне и указао на важност теме, истичући да поред предности Интернета и друштвених мрежа, постоје и опасности, те је стога добро знати како да се од њих заштитимо.

Трибини су присуствовали и Весна Лаврич, секретар ОО СНС Чукарица, потпредседници др Владимир Орлић, Бранислав Ћелић и Мирко Стаматовић, као и Срђан Коларић, председник општине Чукарица са сарадницима.

Пред препуном салом говорили су Никола Марковић, председник Друштва за информатику Србије и Саша М. Милашиновић, члан Савета за информационо и комуникационо друштво СНС-а Града Београда и члан Друштва за информатику Србије. Трибина је одржана поводом међународног месеца подизања свести о сајбер безбедности, у оквиру акције STOP.THINK.CONNECT.

Теме са којима су присутни упознати односиле су се на стицање основних знања о коришћењу Интернета, као и о његовим предностима и манама, утицај друштвених мрежа и мобилних уређаја на социолошке аспекте код деце, проблеме на Интернету и значај информисаности родитеља. Родитељима је указано које то ситуације могу бити потенцијално опасне при коришћењу Интернета, као и како да реагују и адекватно заштите своју децу од непримерених садржаја.

Грађани су узели активно учешће у трибини истакавши да и наставници, васпитачи и други стручњаци који раде са децом имају важну улогу у превенцији злостављања најмлађих путем Интернета, а трибине оваквог типа су најбољи начин едукације и спречавања нежељених ефеката савремених технологија.