Вести

ТРИБИНА ''БЕЗБЕДНОСТ ГРАЂАНА'' НА ЧУКАРИЦИ

Министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић поручио је да је безбедност од кључног значаја за напредак државе, јер нема инвестиција и развоја економије ако се грађани не осећају безбедно.

Стефановић је на трибини "Безбедност грађана," која је одржана у београдској општини Чукарица, истакао да захваљујући политици Владе Србије у држави имамо знатно мање корупције него раније.

"Ни партијска књижица, ни полицијска значка, ни кумовске ни родбинске везе неће помоћи онима који су починили кривична дела да буду заштићени од закона," нагласио је Стефановић подсетивши да су у претходном периоду ухапшени осумњичени за тешка коруптивна кривична дела из различитих политичких странака.

Министар је указао да постоји потреба да више полицајца буде у заједници и да је то један од кључних темеља на којима ће почивати реформа полиције.

"Потребна нам је чиста и одговорна полиција. Хоћу да грађани знају свог полицајца, да могу да му се обрате, да знају да није корумпиран и да не гледају како полицајци седе са дилерима и покривају их, уместо да штите грађане," нагласио је Стефановић.

Он је објаснио да полиција не може бити само војна формација која је спремна да реагује, већ да вођена обавештајним подацима мора предузимати одговарајуће мере како би осигурала безбедност грађана.

Подсетивши да се усвајање Закона о полицији очекује на пролеће, министар је указао да ће њиме бити оснажен Сектор унутрашње контроле, чији је првенствени задатак да спречи корупцију у полицији.

Стефановић је указао да ће Законом бити уведено каријерно напредовање и да више неће бити могуће да неко преко ноћи напредује до највишег положаја у полицијској хијерархији.

"Мораће да раде, да уче и само на тај начин полиција ће постати стуб државе", рекао је министар и додао да је на територији општине Чукарица, на којој је недавно дошло до промене начелника, дошло до пада криминалитета.

Градоначелник Београда Синиша Мали указао је да је захваљујући заједничкој акцији МУП-а и града у последња два месеца значајно смањен број дивљих таксиста на београдском аеродрому и да град неће стати док то питање не реши.

"Пре два месеца било их је између 100 и 120, данас их има свега од 10 до 12," прецизирао је Мали.

Градски менаџер Горан Весић најавио је да ће се радити на коначном решењу проблема Топчидерске реке и да ће у оквиру тога бити урађена еколошка заштита. Весић је навео да ће тиме бити настављен посао започет чишћењем од муља чукаричког рукавца како би на том месту могла да заживи марина.  

Грађане је највише интересовало на који начин смањити стопу криминалитета, сузбити наркоманију и повећати деце и омладине. Разговарало се и о комуналним проблемима, те је обећано да ће се сви захтеви грађана узети у разматрање.

Срђан Коларић, председник општине Чукарица, најавио је да је ће Чукарица добити индустријску зону на 1.160 хектара која ће омогућити отварање нових радних места, а у себи ће садржати и стамбено пословни комплекс.

 

 

Општински одбор СНС Чукарица у будућности ће још више радити, и на тај начин пружити максималну подршку политици коју води наш председник странке и премијер Србије Александар Вучић.

 

фото галерија: http://cukarica.sns.org.rs/galerije/tribina-bezbednost-gradjana-na-cukarici