Вести

Трибина ''безбедност на интернету''

У организацији ОО СНС Чукарица и Савета за информационо и комуникационо друштво Градског одбора СНС Београд, у просторијама МЗ ''Благоје Паровић'' одржана је трибина на тему ''Безбедност на интернету''.

Присутним грађанима и члановима странке прво се обратио Раде Петровић, председник ОО СНС Чукарица, истичући да му је изузетно драго што је трибина изазвала интересовање не само млађе популације, већ и старијих, посебно наглашавујући да се тема трибине односи на садашњост, а не на будућност, и да смо ми сами одговорни за све садржаје које пласирамо путем интернета.

Испред Савета је говорио Саша Милашиновић, ИТ консултант, који је поред основних информација којима стварамо свој идентитет на интернету говорио и о безбедном коришћењу друштвених мрежа, злоупотреби на интернету, као и о начинима заштите којима се спречава крађаидентитета, података, педофилија...

Циљ трибине је пре свега био да се заинтересовани информишу о опасностима са којима могу да се суоче активним коришћењем интернета, али и како да безбедно ''сурфују'' интернетом.

Посебан акценат је стављен како да се очува приватност на социјалним мрежама, али и како да родитељи контролишу своју децу док користе интернет, ради спречавања све веће злоупотребе садржаја.