Вести

Трибина: ''Борба против СИДЕ и превенција''

Савет за омладину Општинског одбора Српске напредне странке на Чукарици организовао је традиционалну акцију поводом Међународног дана борбе против СИДЕ, и тим поводом одржана је трибина о борби против ХИВ-а.

Уз помоћ и подршку Савета за здравство СНС Чукарица одржано предавање о превенцији и заштити од сиде.  Пред препуном салом говорили су председник Савета доктор Милан Пирнат, и докторка Слађана Томић.У оквиру предавања присутнима су приказана два краћа филма: први је заправо исповест особе заражене ХИВ-ом, а у другом се објашњава шта је то ХИВ, како се особа може заразити, како да се заштити итд. Филм је прилагођен младима, које на једноставан и разумљив начин објашњавају медицинске термине везане за ову болест.

Након предавања, доктори су одговарали на питања присутних. Млади су активно учествовали у разговору, постављали питања и показали спремност да прихвате отворен разговор о овој теми.

Доктор Пирнат је истакао да ова болест посебно угрожава младе од 15 до 20 година и да се у Србији интензивно ради на томе да се што више подигне свест особа овог узраста о томе шта је то ХИВ и како се заштитити. Зато су оваква предавања корисна и треба их чешће организовати.