Вести

Трибина: ''Иницијатива и препоруке за унапређење стања саобраћајног система општине Чукарица

Савет за саобраћај ОО СНС Чукарица уз подршку Општинског одбора, организовао је у среду 26.фебруара 2014.године трибину ''Иницијатива и препоруке за унапређење стања саобраћајног система општине Чукарица''. Учесници трибине су били Душан Рафаиловић, секретар за саобраћај града Београда и председник градског Савета за саобраћај Српске напредне странке, Загорка Панић, заменик секретара за инспекцијске послове Београда и секретар градског Савета за саобраћај, Угљеша Митровић, директор дирекције за јавни превоз, и Мира Чизмаров, заменик директора Директората цивилног ваздухопловства.

На велико задовољство домаћина Драгана Лукића, председника Савета за саобраћај ОО СНС Чукарица, и Срђана Коларића, председника ОО СНС Чукарица, трибини се одазвао велики број грађана Чукарице, који су дошли са конкретним питањима и захтевима, уз молбу да буду узети у разматрање, као и да се покрене иницијатива да се у најкраћем року одређене ситуације и реше. Велика већина проблема се налази у ''Белој књизи'', коју су чланови Савета за саобраћај ОО СНС Чукарица у претходном периоду припремили, обухвативши сваки део Чукарице и анализу како да се све реши.

Грађани су истакли да су им тренутно приоритети да се одређене аутобуске линије продуже, да се омогуће додатна стајалишта, као и да се на неким локацијама поставе камере да би безбедност била појачана. Трибина је била изразито конструктивна, и учесници трибине су пажљиво све бележили и на лицу места одговарали на питања, обећавши да ће се резултати ускоро бити и видљиви.